ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Λειτουργία υποκαταστήματος ΔΕΥΑΤΗΛ στην Κερατέα

Post Date: 14/04/2016

14 Απριλίου 2016

Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες,

Με σκοπό μας τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης για το σύνολο των πολιτών του Δήμου Λαυρεωτικής, έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι από την Τρίτη 12 Απριλίου 2016, λειτουργεί το υποκατάστημα της Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ. στην Οδό Όθωνος και Μπουμπουλίνας στην Κερατέα (έναντι Κ.Ε.Π.).

Στα καινούρια γραφεία θα μπορείτε να εξοφλείτε τους λογαριασμούς ύδρευσης και αποχέτευσης που έχουν εκδοθεί από τη Δημοτική Επιχείρηση.

Θα μπορείτε να υποβάλλετε τις αιτήσεις για αρχική παροχή ύδρευσης, για σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης, για αλλαγές ονόματος, καθώς και να εξυπηρετηθείτε για οποιοδήποτε θέμα αφορά τις υπηρεσίες αυτές.

Οι λογαριασμοί που εκδόθηκαν για πρώτη φορά από τη Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ., για τη Δημοτική Ενότητα Αγίου Κωνσταντίνου και τη Δημοτική Ενότητα Κερατέας -σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 6/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου- είναι με την ΙΔΙΑ τιμολογιακή πολιτική, όπως ίσχυε όταν οι υπηρεσίες ήταν στο Δήμο.

Σχετικά με το Ειδικό Τέλος 80% που προορίζεται σύμφωνα με τον Νόμο για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι η Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ. δεν το επέβαλε πραγματοποιώντας αύξηση 80%, αλλά στην ουσία επιμέρισε την τιμή του νερού σε αξία του νερού συν το ειδικό τέλος.

Για παράδειγμα, για τιμή ανά κυβικό νερού 0,68 €/m3 που ίσχυε στο Δήμο, στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ. θα το δείτε ως 0,38 €/m3 τιμή νερού και 0,30 €/m3 ειδικό τέλος 80%.

Οι παλιές οφειλές ύδρευσης και αποχέτευσης παραμένουν στο Δήμο Λαυρεωτικής, και πρέπει να τις εξοφλήσετε στα Ταμεία του Δήμου στην Κερατέα και στο Λαύριο.

Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες,

Με γνώμονα ότι επιθυμούμε η Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ. να καθιερωθεί στη συνείδησή σας ως μια δημοτική επιχείρηση, που διαχειρίζεται το νερό, το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό, με σεβασμό στο περιβάλλον και με τη μέγιστη δυνατή κοινωνική ευαισθησία, έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε:

  • Η τιμή για το Τέλος Σύνδεσης Ύδρευσης ΟΛΩΝ των Ακινήτων ΟΛΩΝ των Δημοτικών Ενοτήτων του Καλλικρατικού Δήμου Λαυρεωτικής ορίστηκε στα 495 € πλέον Φ.Π.Α. (από 609 € που ίσχυε για τα εντός σχεδίου και 1.000 € συν το κόστος των υλικών που ισχύει για εκτός σχεδίου στην Δ.Ε. Κερατέας). Η μείωση της τιμής, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η καταβολή να μπορεί να γίνει σε 3 μηνιαίες δόσεις, θα επιτρέψει να αποκτήσετε νέα παροχή νερού, όσοι επιθυμείτε και δεν είχατε την οικονομική δυνατότητα της εφάπαξ καταβολής της παλιάς υψηλότερης τιμής.
  • Η σύνδεση των ακινήτων με το δίκτυο της αποχέτευσης αποφασίστηκε να γίνει με σταθερή χαμηλή τιμή ανά τετραγωνικό οικίας. Όχι με τα 5,5 € πλέον ΦΠΑ ανά τετραγωνικό που ισχύει στο Λαύριο και είναι πολύ υψηλό. Όχι με τα 102,71 ευρώ πλέον ΦΠΑ και τα υλικά και έξοδα σύνδεσης στους δημότες και η τοποθέτηση των φρεατίων σε κοινόχρηστους χώρους από ιδιώτες. Η τιμή για το Τέλος Σύνδεσης Αποχέτευσης των Ακινήτων όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Καλλικρατικού Δήμου Λαυρεωτικής ορίστηκε στα 3€/m3 πλέον Φ.Π.Α. 23%.

Έχοντας τη δυνατότητα η καταβολή του ποσού να γίνει 50% προκαταβολικά και 50% σε 2 τετραμηνιαίες δόσεις καλούμε όλους τους δημότες που δεν έχουν συνδεθεί με το δίκτυο της αποχέτευσης (και κυρίως τους κατοίκους του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου έχει ολοκληρωθεί πρόσφατα το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου αποχέτευσης) να προσέλθουν στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ. και να υποβάλλουν αίτηση.

Η σύνδεση με την αποχέτευση και η κατάργηση των βόθρων συμφέρει οικονομικά τον δημότη, ενώ ταυτόχρονα είναι μια κίνηση αναβάθμισης του περιβάλλοντος και του βιοτικού επιπέδου.

Το προσωπικό και η διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ. είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε.
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για τα γραφεία της Κερατέας είναι 2299066339 και του Λαυρίου 2292022109 και σε περίπτωση βλάβης στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου και στη Δημοτική Ενότητα Κερατέας, μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο επιφυλακής 6931359587 και στη Δημοτική Ενότητα Λαυρίου στο τηλέφωνο επιφυλακής 6940723918.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ.
Κρητικός Σταύρος
Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής
Λουκάς Δημήτριος